Drie jaar geleden al geboekt, toen Luca er nog helemaal niet was. Afgelopen maanden was het nog de vraag of het überhaupt wel door zou gaan...Veel twijfels gehad of het nou wel slim was om te gaan. Uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en onze koffers gepakt. 
We zijn net verhuisd en hebben er net de verbouwing erop zitten. Wat waren we blij dat we even de deur achter ons dicht konden trekken. In ons nieuwe huis ontstonden steeds meer ongenade verrassingen die opgelost moesten worden: dus nu even rust! Geen mensen meer om ons heen, en bellen wanneer er iemand langs kon komen. Nee, nu rust.
Zoals ik al eerder schreef, slaapt Luca al drie weken slecht. Zo slaat hij zijn middagslaapje over en is het een drama om hem voor de nacht naar bed te brengen. ‘S nachts wordt hij ook erg vaak wakker en soms sliepen wij maar zo’n 3 uurtjes per nacht. 
Wij weten beiden waar hij wel slaapt: de auto. Hij hoeft er maar paar minuutjes in te zitten en hij slaapt. De ochtend wanneer wij wilden vertrekken werd hij dan ook weer vroeg wakker. Kwart voor vier werden wij gewekt door Luca. We besloten er toen maar uit te gaan, de laatste spullen in te pakken, alles in de auto te stoppen en gewoon te gaan.
Voor 5 uur vertrokken we dus echt. Op weg naar Frankrijk. We hadden een dienblad gekocht waarop hij met auto’s en blokjes kon spelen. Echter was dit bij ons geen succes. Vrij snel viel hij in slaap, maar na zo’n 30 min werd hij snikkend wakker. Op dit moment reden wij op de snelweg van Duitsland en konden we niet zo 1, 2, 3 stoppen.
Wanneer dit uiteindelijk kon, stopten we op een vies en stinkend parkeerplaats. Hier besloten we om de spullen naast Luca weg te halen en naar de bijrijders stoel te verplaatsen. Ik zou dus naast Luca gaan zitten en het dienblad die om Luca zijn stoel hing, weg te halen. 
Dit werkten. Heel goed zelfs! Ik had blokjes en extra auto’s bij mij liggen en wanneer iets viel en ik kon er niet goed bij, gaf ik hem een nieuwe aan. 
Ik had een verschoon matje (kipkep) mee voor vieze luiers. Ook twee picknick kleden. Zo kon hij bij een stop even bewegen. Echter was het zo warm, dat wij dat niet gedaan hebben. In Frankrijk zijn de verschoon plekken voor alle kids ook echt goed in orde. Bij de kussens hangen rollen papier zodat je, je kindje op een schoon papiertje kan verschonen. En anders hadden we altijd dat verschoon matje bij de hand. 
Ook hadden we een koelbox mee, die je kon aansluiten in de auto en in huis. Hij werkte als een tierelier! De melk en de verse hapjes van Luca bleven perfect erin. Dat is trouwens ook een goede tip van ons: de hapjes van eetspruit. Wel kozen wij voor de vegetarische hapjes. Binnen No time zijn de maaltijden opgewarmd, heeft Luca zijn bombardement aan groenten binnen en kunnen wij lekker iets ongezonds eten. Zo heb je ook geen last dat die kleintjes van ons straks krampjes krijgen.
En nog een must: fruitzakjes. Zooooo handig als je in de file staat. Zijn ze even zoet mee en is ook nog gezond! De middagslaap wil overigens nog steeds niet. We hebben ons eigen campingbedje mee met zijn eigen beddengoed. Ik accepteer het maar. Dan maar geen slaapje. Dan maar een slaapje in de buggy of niet. We zien het wel. Het is vakantie, niks moest, alles mag. Als hij maar ‘s nachts slaapt hihihi. 
Dat deed hij vannacht wel. Gelukkig maar. Wij hadden het ook echt nodig. Wij lagen om 9 uur ook te slapen. Bijkomen van de rit. Hier blijven de 2 nachten, daarna gaan we door naar het zuiden. ☀️

Lees meer...

Back to Top